וואלה! אוכל
ראשי חדשות ספורט סלבס אחר
מדריך האפייה: תענוגות מלוחים
21/6/2013 8:20
מאת: יעל עזר וואלה!
רוצים למלא את הבית בריח מטריף של מאפים מלוחים? הקונדיטור ערן שוורצברד מנדב מתכונים למקלות גבינה מבצק עלים, מאפינס זיתים ועגבניות, ולחמניות שבלול בעשבי תיבול
מקלות גבינה של ערן שוורצברד
מקלות גבינה מבצק עלים מוכן (צילום: נמרוד סונדרס)
מקלות גבינה מבצק עלים מוכן

חומרים ל-24 יחידות:

בצק עלים על בסיס חמאה (מוכן, קנוי מהסופר)
200 גרם גבינת קשקבל מגורדת
50 גרם גבינת פרמזן מגורדת
מלח לפי הטעם
2 ביצים

אופן ההכנה:

1. מקמחים קלות משטח שיש, ופורסים חצי חבילה של בצק העלים.

2. מברישים את הבצק בביצה טרופה. מערבבים את שני סוגי הגבינות בקערה ומפזרים מעל הבצק חצי מכמות התערובת. מהדקים קלות עם הידיים.

3. הופכים את הבצק,שוב מורחים ביצה, מפזרים את הגבינות ומהדקים.

4. בעזרת גלגלת פיצה פורסים את הבצק לאצבעות ברוחב 2 ס"מ.

5. מגלגלים כל קצה בצק לכיוון הנגדי בו זמנית, ויוצרים צורה מסולסלת מאצבעות הבצק.

6. מניחים את המקלות בתבנית שרופדה בנייר אפייה. מהדקים את קצוות המקלות לנייר באמצעות לחיצה (רצוי להרטיב מעט את נייר האפייה, על מנת שקצוות המקלות יידבקו לנייר).

7. מפזרים מעל מעט מלח דק, לפי הטעם, ואופים בחום של 175 מעלות, כ-15 עד 20 דקות, עד שהמקלות מזהיבים.

לחמניות שבלול של ערן שוורצברד
לחמניות שבלול עם פטה ועשבי תיבול
לחמניות שבלול עם פטה ועשבי תיבול

חומרים ל-30 יחידות:

1 ביצה
30 מ"ל (2 כפות) חלב
10 גרם (1/2 כף) מלח
500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח
90 גרם חמאה
25 גרם שמרים טריים
60 גרם (3 כפות) סוכר
200 מ"ל (מעט יותר מ-3/4 כוס) מים קרים

למילוי:

חמאה מומסת / שמן זית
2 בצלים מטוגנים (או מוצר מוכן, מצונן)
חופן עשבי תיבול קצוצים לפי הטעם (פטרוזיליה, כוסברה, טרגון, בזיליקום)
150 גרם גבינת פטה
לקישוט:
1 ביצה טרופה
חופן שומשום
30 עגבניות שרי

אופן ההכנה:

1. מכניסים לקערת מיקסר עם וו לישה קמח, מים, סוכר, חלב, ביצה וחמאה, ולשים כ-3 דקות במהירות נמוכה. מוסיפים את השמרים, ולשים כ-5 דקות במהירות בינונית.

2. מוסיפים את המלח, ולשים כ-3 דקות במהירות גבוהה.

3. מעבירים את הבצק לקערה ומתפיחים כשעה-שעה וחצי בטמפרטורת החדר, עד הכפלת הנפח.

4. מחלקים את הבצק לשניים, ומקררים כ-15 דקות במקרר.

5. מוציאים את הבצק מקירור, ומרדדים לעובי של 4 מ"מ.

6. מורחים בחמאה או בשמן זית. מערבבים בקערה את הבצל, הגבינה המפוררת ועשבי התיבול, מפזרים מעל הבצק ומגלגלים לנקניק בעובי הרצוי.

7. חותכים לשושנים, ומסדרים על תבנית.

8. מורחים בביצה טרופה. מניחים במרכז כל שושנה עגבניית שרי, ומפזרים מעל סומסום.

9. מתפיחים כחצי שעה (ניתן להתפיח בתנור, בחום של 30 מעלות, עם קערת מים חמים, על מנת ליצור לחות).

10. אופים בחום של 175 מעלות כ-20 דקות, עד שהמאפה מזהיב.

מאפינס גבינה של ערן שוורצברד
מאפינס גבינות עם זיתי קלמטה ועגבניות מיובשות
מאפינס גבינות עם זיתי קלמטה ועגבניות מיובשות

חומרים ל-40 יחידות מיני, או 6-8 מאפינס גדולים:

20 מ"ל (1/2 1 כפות) שמן זית
3 ביצים בינוניות
280 מ"ל יוגורט צאן
30 גרם קשקבל
60 גרם פטה צאן

40 גרם (2 כפות) בצל מטוגן
70 גרם זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים גס
100 גרם עגבניות מיובשות

130 גרם (כוס פחות כף) קמח
4 גרם (1 כפית גדושה) אבקת אפייה
קורט מלח

אופן ההכנה:

1. מכניסים לקערה את שמן הזית, הביצים והיוגורט, ומערבבים.

2. מוסיפים את הגבינות ומערבבים קלות. מוסיפים את התוספות, ומערבבים.

3. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח.

4. משמנים תבניות סיליקון או אלומיניום, או משתמשים במנג'טים מנייר, וממלאים אותם ב-2/3 מגובהם.

5. אופים ב-170 מעלות, כ-20 עד 25 דקות, אך נזהרים שלא לייבש את המאפינס.


עוד מדריכי אפיה:
מדריך האפייה: קינוחי שוקולד לילדים
מדריך האפייה: קינוחים מושחתים עם הילדים

| |